header image
Përparësitë e endoskopisë në krahasim me kirurgjine klasike

Operacionet endoskopike janë më pak stresuese dhe traumatike për pacienten-Kanë përparësi estetike-Mundëisia e infeksioneve operatore është më e vogë, pasi barku nuk hapet dhe portat e hyrjes së infeksionit janë të voglal-Periudha e qëndrimit në spital dhe e rekoverimit është shumë më e shkurtër-Shmanget dehidrimi nga mos hapja e barkut.-Dhimbjet postoperatore janë shumë më të pakta-Pakësohet shumë mundësia e krijimit të aderencave post-operatore, që janë një shkak i zakonshëm dhimbjesh dhe steriliteti tek gratë e reja-Kostoja e operacioneve endoskopike është më e ulët se e operacioneve klasike me bark të hapur

Embolizimi i arteries uterine: Per trajtimin jo kirurgjikal te tumoreve fibroide

Embolizimi ka ekzistuar si procedure mjeksore qe nga viti 1975. Ne gjinekologji eshte perdorur per te rekuktuar hemorragjine gjate kirugjise uterine. U vu re se embolizimi ka nje efekt tjeter te rendesishem. Shkaterron fibroidet. Shpresa per nje trajtim jo invaziv efektiv coi ne kerkijme te metejshme. Sot me shume se disa qindra mijera gra kane gjetur lehtesim duke u trajtuar me kete procedure te sigurt dhe te efektshme.

<< Start < Previous 1 2 Next > End >>

Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Mjekesia.com
Opinioni juaj
Cfare mendimi keni ne lidhje me rritjen e perqindjes se lindjes me operacion Sectio cesarea
  
Kush eshte online
We have 11 guests online
Advertisement