header image
Home  300 Pyetje rreth shtatzanise  Infeksionet  E ftohura dhe gripi  
E ftohura dhe gripi

Kam dëgjuar, se temperatura e lartë gjatë shtatzanisë është e

rrezikshme. A është e vërtetë?

Shume studime të sotme, janë përqëndruar në ndikimin që

mund të ketë në gratë shtatzana, veprimi i të nxehtit dhe rritja e

temperaturës së trupit. Disa studime retrospektive, në fëmijët e

lindur me anomali, kanë gjetur që nënat kanë patur temperaturë

të lartë ( mbi 39 Gradë C ), shpesh dhe për një kohë të gjatë (më

shumë se 24 orë). Gjithashtu mendohet se rreziku i lindjes së

fëmijëve me anomali është dy herë më i madh në gratë që bëjnë

temperatura të tilla në fillimet e shtatzanisë. Megjithatë në një

studim të bërë në 50 000 gra shtatzana, nuk u identifikua ndonjë

rritje e dukshme e anomalive. Megjithëse nuk ka të dhëna të sigurta, duhet që gratë shtatzana ta ulin temperaturën e lartë me kompresa apo medikamente si Paracetamoli

A e dëmton bebin kolla e vazhdueshme?

Po teshtitja dhe shfryrja e hundëve ?

 

Në se nuk jeni në rrezikun e lindjes parakohe, kolla, teshtitja

apo shfryrja e hundëve nuk e dëmtojnë fëmijën tuaj. Një barrë e

shëndetëshme e duron pa problem diçka një rritje të presionit me

tendosje të muskulaturës së barkut. Mësohuni që gjatë teshtitjes

të kontraktoni (shtrëngoni) dyshemenë e baçinit (faqe … ). 

Por ju mund të përdorni medikamente bimore qetësuese të kollës. 

Gjithashtu për të holluar sekrecionet e mushkërive mund të

merrni Acetylcystein ( ACC ), dhe për të hapur hundët gjithashtu

një spray me përqedrimm të ulët medikamenti. Dhe shumë e

rëndësishme është të pini sa më shumë (faqe…)!

 

Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Mjekesia.com
Advertisement