header image
Home  mjeket  Mjeket  Dr. Shk. Julian Habibaj  
Dr. Shk. Julian Habibaj

2005: Titulli Doktor i Shkencave Mjekesore mbrojtur prane Universitetit “Christian Albrechts” Kiel, Gjermani.

 

1997: Fakulteti i Mjekesise Universiteti i Tiranes, Tirane, Shqiperi

 

1998 – 2002: Specializim ne fushen e obstetrik-gjinekologjise prane Spitalit Universitar Obstetrik-Gjinekologjik “Mbreteresha Geraldine”, Tirane, Shqiperi.

 

2002 – 2003: Specializim ne fushen e endoskopise gjinekologjike prane Klinikes Universitare Obstetrik-Gjinekologjike, Kiel, Gjermani (Burse e DAAD)

 

2007: Seminar 1 javor ne Ob-Gyn, Salzburg, Austri (Burse e OMI/AAF)

 

2009: Kurs 2 javor ne fushen e laparoskopise, Jena, Gjermani (Burse e DAAD)

 

2011: Specializim nje mujor ne fushen e laparoskopise dhe hysteroskopise prane Spitalit Rudolfstiftung, Viene, Austri

 

2011: Shkolla e Vienes per Kerkime Klinike (Viena School of Clinical Research), Viene, Austri

 

2011: Kurs i avancuar ne operacionet laparoskopike, Rome, Itali

 

 

 

Spitali Universitar Obstetrik-Gjinekologjik

"Mbreteresha Geraldine" 

Tirane

Blvd. Zogu I

tel: 0692128234

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cka duhet te dini gjate shtatzanise

   

Eshte hera e pare ne jete… 

Jame shtatzane..

 

Femijet jane pasuria jone

Qe te kemi femije te shendohe ne duhet te kemi nje trupe te shendoshe, qe foshnjes qe rritet brenda nesh ti ofrojme kushte te mira per zhvillim

Gjate nente muajve te shtatzanise ju dhe trupi juaj do te kaloje ne disa faza dhe ndryshime. Shtatzania eshte nje ngjarje normale ne jete tuaj, prandaj ajo mund te kaloje shume mire nese ju kujdeseni per vehten tuaj duke ju nenshtruar kontrolleve te rregullta tek mjeku apo mamia.

Me duket se jam shtatzane, por nuk jame e sigurte.

Nese doni te vertetoni a jeni shtatzane, ju mund ta zbuloni kete me ane te testit per shtatzani. Ekzistojne testi i urines dhe ai i gjakut, i cili bazohet ne ndryshimin e sasise se hormoneve ne trupin e shtatzanes.

Me cfare shenjash shfaqet shtatzania.

Shtatzania shfaqet me mungese te menstruarcionve apo gjakderdhje te vogla ne kohen e ciklit menstrual.

Shtatzania mund te shfaqet me nauze ose te vjella

Shtatzania i ben gjinjte te enjtur te forte dhe te ndjeshem

Shtatzania jep ndryshim ne oreks

Shtatzania mund te jape urinim te shpeshte

 

Kujdes: Keto shenja mund te jene rrjedhoje e ndonje semundje tjeter apo ndryshimi ne organizem. Megjithate kur keto shenja jane prezente eshte mire te perjashtohet shtatzania.

 

Cka duhet te bejme qe shtatzania te jete e sigurte dhe e shendoshe?

 

Kujdesi shendetesor gjate shtatzanise, qe nga momentin qe zbulohet shtatzania deri ne lindje eshte shume i rendesishem.. kjo mundeson qe te kesh shendet te mire per vete dhe njekohesisht edhe per foshnjen, te cilin do ta sillni ne jete. Qe te arrini keto ju duhe te dine qe:

Shtatzania normalisht zgjate 40 jave

Shtatzania ndahet ne tremujorin e pare qe zgjat 12 jave; i dyti zgjat 15 jave dhe i treti 13 jave. 

 

Kontrollet tek mjeku jane shume te rendesishme

 

Kontrollet duhet te behn 1 here ne muaj deri ne muajin e tete. Nje here ne 2 jave gjate muajit te tete dhe 1 here ne jave gjate muajit te nente te shtatzanise. 

Gjate kontrolleve te rregullta mjekesore shtatzania duhet ti nenshtrohet ketyre ekzaminimeve:

Ekzaminimi gjinekologjik ku percaktohet madhesia e mitres dhe rritja e frytit tek shtatzania

Pasqyra e gjakut tek shtatzania

Percaktimi i grupit te gjakut dhe faktorir Rhesus tek shtatzania

Presioni i gjakut tek shtatzania

Analiza e urines (per proteina, glukoze, bakterie, qe mund te jene pasoje e diabetit, preeklampsise apo ndonje semundje tjeter tek shtatzania)

Testin e pastertise (per ndonje infeksion te mundshem tek shtatzania)

Nese nuk keni mundesi te vizitoni mjekun cdo muaj, atehere beni te pakten 4 vizita gjate shtatzanise sipas kalendarit te meposhtem:

Ne tremujorin e pare- nje vizite mjekesore

Ne tremujorin e dyte- nje vizite mjekesore ne muajin e peste

Ne tremujorin e trete- nje vizite ne muajin e shtate ose te tete dhe nje ne muajin e nente

 

Shtatzania mund te kete keto ankesa shendetesore

Shtatzania mund te kete lodhje

Shtatzania mund te kete te vjella dhe mundim

Shtatzania mund te kete kapsllek

Shtatzania mund te kete zgjerim te venave te kembeve (varice)

Shtatzania mund te kete veshtiresi ne frymemarje

Shtatzania mund te kete lodhje dhe pagjumesi

Shtatzania mund te kete hemorroide

Shtatzania mund te kete kruarje

Shtatzania mund te kete ngerce ne kembe dhe ne shputa

Shtatzania mund te kete gjakderdhje te vogla nga hunda dhe vagina 

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania

shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania shtatzania 

Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Mjekesia.com
Advertisement