header image
Home  Shtatzenia  Barra  Ushqimet qe duhet te shmangen gjate shtatzanise  
Ushqimet qe duhet te shmangen gjate shtatzanise

 

Nje diete e shendetshme dhe e balancuar mire eshte shume e rendesishme gjate shtatzanise. Shumica e ushqimeve te fresketa mund te perdoren gjate shtatzanise, megjithate ka disa ushqime qe duhet te shmangen.

Cfare nuk duhet ngrene gjate shtatzanise

Ushqime te gjalla dhe produkte deti, perfshire ketu dhe sushi – te gjitha ushqimet e rralla dhe te pagatura duhe te menjanohen per shak te rrezikut te listerias dhe te salmoneles

Peshku me permbajte te larte merkuri  

Produktet e detit te tymosura dhe te riftohura ne frigorifer

Djathi i bute

Veze te gjalla – vezet e gjalla mund te kene salmonele. Disa produkte si disa sallatra, majoneza, akullorja e bere ne shtepi, salca hollandeze, kremi. Eshte mire te kontaktohet me njerezit e guzhines se restorantit. Nese permbajta e ushqimit nuk eshte e sigurte duhet qe ai te mos konsumohet. Nderkohe duhet te refuzohen vezet e papasterizuara

Patat e riftohura ne frigorifer

Melci- melcia eshte e pasur ne hekur, por permban sasi te madhe te vitamines A. Sasia e madhe e vitamines A mund te demtoj bebin

 

 

Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Mjekesia.com
Advertisement