header image
Home  Shtatzania  Barra  A eshte e sigurte ngrenia e peshkut gjate shtatzanise?  
A eshte e sigurte ngrenia e peshkut gjate shtatzanise?

 

Peshku permban protein te cilesise se larte dhe disa perberes te tjere esencial te ushqimit, qe jane yndyrnat e pangopura acidet yndyrore omega-3.

Vecse te gjithe peshqit dhe produktet e detit permbajne merkur. Per shume njerez reziku per merkurin nuk perben nje shqetesim per shendetin e tyre. Disa peshq me permbajtje te larte merkuri mund te demtojne femijen e palindur duke demtuar sistemin nervor te tij.

Ne mars 2004 FDA (Food and Drug Administration) rishikoj permbajtjen e merkurit ne peshk dhe u arrit ne konkluzionin se:


Peshku eshte i sigurt gjate shtatzanise dhe ofron avantazhe per te dy; nenen dhe femijen e palindur. Prandaj rekomandohet te perdoret peshk me permbajtje te ulet merkuri 2 here ne jave. Nje studim i publikuar ne Tetor 2005 nga universiteti i Harward konstatoi se nenat qe perdorim peshk me permabjte te ulet te merkurit gjate shtatzanise lindin femije me zhvillim me te mire mendor dhe koeficent me te larte inteligjence.

Per me teper informacion per cdo jave te shtatzanise KLIKO!