header image
Home  Shtatzania  Barra  Si diagnostikohen defektet e tubit nervor  
Si diagnostikohen defektet e tubit nervor

Si diagnostikohen defektet e tubit nervor?

Defektet nervore tub janë zbuluar përmes një AFP (Alpha-test fetoprotein) një test gjaku i administruar në javen 16-18. Matet alfa-fetoproteina, një substancë e prodhuar nga fetusi dhe sekretuar në lëngun amniotic, qe hyn ne gjakun e nënës. Niveli i AFP në gjakun e nenes arrin kulmin rreth javes 30-32. Nje nivel i larte i AFP mund të tregojë një fëmijë, qe  ka një defekt ne tubin nervor.

 
Cilat janë arsyet të tjera për një AFP te ngritur?

Një AFP ngritur mund të thotë nënë mban binjakët ose se ka një problem me placentë. Femrat me diabet apo sëmundje të mëlçisë mund të ketë gjithashtu një AFP ngritur. Megjithatë, një AFP ngritur, gjithashtu, mund të thotë se ka defekte lindjes në embrion si sëmundje të rënda të veshkave, sëmundje të mëlçisë, zorrëve esophageal ose bllokim, Down Syndrome, bllokim i rrugëve urinare, ose imperfecta osteogenesis (brishtesine e eshtrat e foshnjës)
Nëse unë kam një AFP ngritur, çfarë teste të tjera mund të pres?

    
* Një tjetër provë AFP
    * Një ultratinguj (ekografi)
    * Amniocentesis