header image
Home  Shtatzania  Barra  Vlerat e peshkut gjate shtatzanise  
Vlerat e peshkut gjate shtatzanise
Peshku është një burim fantastik i omega-3 acideve yndyrore, të rëndësishme për mirëqenien dhe shëndetin e foshnjave dhe zhvillimin tonë. Megjithatë, shumë peshq janë një burim i merkurit dhe ndotjeve të tjera.

Nese ushqim me peshk mungon dieta jone mund te coje në mangësi në DHA, një formë e rëndësishme e omega-3 acide yndyrore, të cilat organet tona nuk mund ta prodhojnë, ndaj duhet të merret përmes ushqimit tonë.

DHA është gjithashtu e rëndësishme ne zhvillimin e trurit te fëmijës tuaj dhe për shëndetin tuaj psikiatrik. Nga nje studim me i fundit qe vjen nga Shoqata Amerikane e Obsteter Gjinekologeve rezulton qe ne grate shtatzane qe nuk kane diete te pasur me produkte deti femijet kane pasur koeficience inteligjence te ulet sidomos ne inteligjence verbale.
Grate qe kishin mungese te DHA-se kane qene te shqetesuara dhe te pikelluara.
Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Mjekesia.com
Advertisement