header image
Home  Video  Operacione  Sistemi kirurgjikal Da Vinci  
Sistemi kirurgjikal Da Vinci

 

 

Eshte nje sistem  kirurgjikal qe mundeson kreyerjen e operacioneve laparoskopike me ndihmen e nje roboti te perfshire ne sistemin Da Vinci. Perbehet nga 3 pjese:

 

 

Eshte nje sistem  kirurgjikal qe mundeson kreyerjen e operacioneve laparoskopike me ndihmen e nje roboti te perfshire ne sistemin Da Vinci. Perbehet nga 3 pjese:

 

  • Konsola e drejtimit ku qendron kirurgu
  • Krahet e robotit 
  • instrumentet
  • dhe sistemi optik  

Kirurgu qendron ne nje pozicion te pershtatshem prane nje konsole te ngjashme me joistiket e lojrave dixhitale per femije dhe ka nje pamje 3 dimensionale te fushes operatore. Pervec levave te konsoles ka edhe pedale per cdo kembe me te cilat mund te jape komanda te ndryshme. Roboti ka 3 deri 4 krahe ne varesi te operacionit. Njeri krah drejton kameren te tjeret jane per manipulimin me instrumentat. Prane robotit qendron nje asistent i cili nderon instrumentet kur eshte e nevojshme. Perparesite e ketij sistemi jane:

 

  •  Kirurgu qendron i ulur ne nje pozicion komod dhe nuk ka dhimbje beli apo qafe.
  • Eleminohen dridhjet e duarve te kirurgut pasi levizja qe u ben ai levave ne konsol perkthehet ne levizje te instrumentave nga roboti pasi filtrohet me pare.
  • Arrihet precizion i larte. Ne varesi te programimit 3 cm levizje te duarve te kirurgut mund ti perkoje 1 cm levizje e robotit.
  • Mundesohet operacioni ne distance. Kirurgu mund te jete ne nje konsole ne njeren ane te oqeanit dhe operacioni te kryehet ne anen tjeter te tij.
Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Per cdo pyetje nje pergjigje
Mjekesia.com
Advertisement