header image
Home  Video  Operacione  Kur kryhet laparoskopia?  
Kur kryhet laparoskopia?

Mjeku mund të sugjerojë kirurgji laparaskopike për të ndihmuar në diagnostikimin e shkakut te shterpesise (infertilitetit, sterilitetit). Zakonisht, kjo kryehet pasi kane perfunduar te gjitha testimet e tjera te infertilitetit.

Nëse jeni duke përjetuar dhimbje pelvike, një shkak i mundshem mund te jete Endometrioza ose SIP (sindromi inflamator pelvik), mjeku juaj mund të sugjerojnë kirurgji laparaskopike për të përcaktuar burimin e dhimbjes dhe ndoshta ta trajtoje ate gjate laparoskopise (duke hequr inde). Kirurgjia laparaskopike kryhet edhe në rastin e shtatzënisë ektopike. Gjithashtu laparoskopia eshte metoda me e mire dhe e vetmja per trajtimin e aderencave (ngjitjeve) te shkaktuara nga operacionet e meparshme apo infeksionet. Me laparoskopi mund te hiqen kistet e ovarit, myomat apo te kryehet mbyllja kirurgjikale e tubave (sterilizimi kirurgjikal). Gjithashtu mund te kryen operacione me te komplikuara si heqja e mitres (hysterektomia).
Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Per cdo pyetje nje pergjigje
Mjekesia.com
Advertisement