header image
Home  Pyetjet me te shpeshta  Shtatzania  Arsyet qe mund tju shtyjne te prnotoni nje ekografi  
Arsyet qe mund tju shtyjne te prnotoni nje ekografi

Arsyet per nje ekografi gjate  shtatzanise

 1. Ekografi rutine e shtatzanise.
 2. Ekografia morfologjike per zbulimin e anomalive.
 3. Depistimi per Syndromin Dawn.
 4. Monitorimi i shtatzanise dhe mireqenies fetale.

Ju mund te prenotoni nje ekografi  edhe nese:

 1. Kerkoni nje opinion te dyte. Nese bebi juaj eshte diagnostikuar me ndonje problem, ju mund te kerkoni nje opinion te dyte nga specialistet tane.
 2. Hemorragji gjate shtatzanise. Shfaqja e hemorragjise gjate shtatzanise eshte nje arsye e forte per te prenotuar nje ekografi obstetrikale.
 3. Jeni e shqetesuar per rritjen e bebit. Nuk njihet ndonje efekt negativ, nese beni ekografi ekstra.
 4. Ankthi i shtatzanise. Ju mund te keni perjetuar ndonje abort ne te kaluaren. Mbase eshte shtatzania juaj e pare, ose ju keni arsye te shqetesoheni ne lidhje me shtatzanine tuaj.
 5. Nuk jeni e sigurt per moshen e shtatzanise. Mbase nuk i mbani mend mire daten e periodave te fundit.
 6. Semundje gjenetike familjare. Nese keni histori familjare te nje semundje gjenetike, ne ju ofrojme diagnoze prenatale.
 7. Dhimbje gjate shtatzanise. Mbase ju po perjetoni dhimbje jo te zakonshme.
 8. Lindje parakohe. Nese jeni te shqetesuara per mundesine e nje lindjeje parakohe.
 9. Jane pakesuar levizjet e bebit. Ju mund te keni vene re qe bebi nuk leviz me si me pare ose ka ndaluar levizjet.
 10. Udhetim gjate shtatzanise. Ju mund te keni planifikuar nje udhetim dhe doni te dini nese eshte e sigurt kjo gje ne fazen e shtatzanise ne te cilen jeni.
 11. Identifikimi i gjinise se bebit. Mund te dallohet duke filluar qe nga java e 13te
 12. Eko 4-D. Doni te ndertoni albumin e bebit tuaj me pamje dhe video qe ne barkun e nenes. 

 

Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Per cdo pyetje nje pergjigje
Mjekesia.com
Advertisement