header image
Home  Pyetjet me te shpeshta  Shtatzania  Historia e laparoskopise  
Historia e laparoskopise
Qellimi i cdo operacioni eshte arritja e nje rezultati optimal anatomik dhe funksional ne trajtimin e nje semundje.
Kirurgu dhe gastroenterologu nga Dresdeni Georg Kelling pati me 1901 idene gjeniale te kombinimit te aparatures se tij per insuflim te ajrit me cistoskopin e krijuar prej Nitze me 1877 ne Dresden per te pare barkun e nje qeni. Ai e quajti kete teknik Celioskopi. Kjo eshte datelindja e laparoskopise. Ai eshte pioneri i harruar i nje metode, e cila sot ze nje vend te jashtezakonshem ne diagnoze dhe ne terapi ne fusha te ndryshme konservative dhe operative te mjeksise.
Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Per cdo pyetje nje pergjigje
Mjekesia.com
Advertisement