header image
Home  Mjeket  Infermieret specialiste ne USA paguhen me paga me te larta se mjeku i familjes  
Infermieret specialiste ne USA paguhen me paga me te larta se mjeku i familjes
Përkundër mungesës në rritje e mjekëve të familjes në Shtetet e Bashkuara, qendrat mjekësore të vitit të kaluar ofruar paga më të larta dhe stimuj për infermieret specialist se të mjekëve të kujdesit parësor, sipas një sondazhi vjetor të pagave të mjekëve.

Mjekët e kujdesit primar u ofruar një rrogë mesatare bazë të 173,000 $ në vitin 2009 në krahasim me një rrogë mesatare prej $ 189,000 bazë ofruar anesthetists certifikuar infermiere, ose CRNAs, sipas numrave të fundit nga Merritt Hawkins & Associates, një mjek rekrutimin dhe firma konsulente.

Dhe parashikimet e firmës për vitin 2010 tregojnë se paga mesatare bazë për mjekët e familjes do të jetë rreth $ 178.000 krahasuar me 186.000 $ për CRNAs.

CRNAs janë infermiere të avancuara praktikë që administrojnë anestezi për pacientët. Një dallim i rëndësishëm mes CRNAs dhe anesthesiologist është se kur anestezi administrohet nga një mjek anestezist infermiere, ajo është njohur ende si praktikë e pleqsh më tepër se një praktikë e mjekësisë

"Është viti i katërt në një mosmarrëveshje që CRNAs ishin rekrutuar në një paga më të larta se mjeku i familjes," tha Kurt Mosley, personelin ekspert me Merritt Hawkins & Associates.

Crna kanë pagat më të larta si trended numrin e procedurave kirurgjike kap ritmin gjatë viteve të fundit, fueling kërkesën për anesthesiologists dhe anesthetists.

Mosley tha se mjekët dhe specialistët, duke përfshirë anesthesiologists, në mënyrë tipike të ketë katër deri në pesë vjet më të trajnimit mjekësor sesa CRNAs. Pasi kaloi shumë kohë duke folur me mjekë rreth vendit, ai tha se shumë doktorë e familjes kanë filluar të ndihen si "qytetarë të rendit të dytë."

Ky lloj të kontrast të ardhurat "nuk do t'i bëjë ata të ndjehen më mirë," tha ai. Shumica e mjekeve te kujdesit primar thonë se ata tashmë po lufton për të bërë aq sa kam edhe kostot e tyre të rritet më shpejt se çfarë Medicare dhe siguruesit privat janë paguar ato.

Duke parë në këto trende kompensim, shqetësimi më i madh për sistemin e kujdesit shëndetësor të vendit është sa për të inkurajuar studentët më të marr kujdesin mjekësor primar si specialitet e tyre në një kohë kur kombi është tashmë përballet me një mungesë prej rreth 60.000 mjekëve të kujdesit parësor.

"Kërkesa për mjekët e kujdesit parësor do të rriten dyfish kur të reformës shëndetësore ndodh dhe miliona amerikanë të tjerë kanë akses ndaj kujdesit shëndetësor," tha Mosley. "Kush do të përzgjedhje këta pacientë? Nuk është neurolog ose pulmonologist. Ajo duhet të jetë mjeku i kujdesit parësor."

Shoqata Amerikane e INFERMIERI Anesthetists (Aana) pohon se CRNAs po kompensohen në mënyrë të drejtë.

"Nga këndvështrimi ynë, ne jemi të kompensohen në mënyrë të drejtë për nivelin e përgjegjësisë që ne shpatull," tha Lisa Thiemann, drejtor i lartë i shërbimeve profesionale me Aana.

"Ne jemi në krye të shtratit pacientit. Ne pastaj i shpëtojmë anestezi dhe ne mbajmë pacientit sigurt," tha Thiemann, i cili ka qenë një Crna për 14 vjet.

"Sapo infermieret dhe mjekët të arrijnë në trajnim anestezi, ne përdorim tekstet e njëjtë dhe rastet e njëjta. Trajnimi nuk është shumë e ndryshme mes dy grupe," tha ajo. "Ne të gjithë dorëzojë anestezi të njëjtën mënyrë."