header image
Home  Mjeket  Përparësitë e endoskopisë në krahasim me kirurgjine klasike  
Përparësitë e endoskopisë në krahasim me kirurgjine klasike

Operacionet endoskopike janë më pak stresuese dhe traumatike për pacienten-Kanë përparësi estetike-Mundëisia e infeksioneve operatore është më e vogë, pasi barku nuk hapet dhe portat e hyrjes së infeksionit janë të voglal-Periudha e qëndrimit në spital dhe e rekoverimit është shumë më e shkurtër-Shmanget dehidrimi nga mos hapja e barkut.-Dhimbjet postoperatore janë shumë më të pakta-Pakësohet shumë mundësia e krijimit të aderencave post-operatore, që janë një shkak i zakonshëm dhimbjesh dhe steriliteti tek gratë e reja-Kostoja e operacioneve endoskopike është më e ulët se e operacioneve klasike me bark të hapur