header image
Home  Mjeket  Barnev Inc. Lajmeron se FDA aprovoi Sistemin e Kompiuterizuar te Monitorimit te Lindjes  
Barnev Inc. Lajmeron se FDA aprovoi Sistemin e Kompiuterizuar te Monitorimit te Lindjes
Netanya, Israel, 5 Shkurt 2007- Barnev Inc. lajmeron se Food and Drug-Administration (FDA) ka aprovuar sistemin e ri te monitorimit te lindjes (CLM) per perdorim ne stadin aktiv te lindjes. Aparati mat vazhdimisht dilatacionin cervical dhe stacionin e kokes fetale. Keto matje shfaqen ne kohe reale ne ekranin e aparatit ne forme numerike dhe grafike, duke i mundesuar ekipit mjekesor nje informacion ne kohe.

 

Deri tani procedura tradizionale per monitorimin e progresit te lindjes eshte vizita vaginale duke futur gishtat ne cervix. Keto ekzaminime jane jo komfortabel per nenen si dhe prodhojne te dhena subjektive

“Nje studim multicentrik nderkombetar perfshire dhe Shtetet e Bashkuara te Amerikes ka treguar se CLM eshte nje mjet i sakte ne monitorimin e progresit te lindjes. Ne kemi besim se CLM do te ndihmoje obsteterit dhe mamiet qe te marrin vendime te sakta dhe potencialisht te reduktoje riskun e lindjes.” tha Dan Farine, M.D. nje professor i Obstetrikes dhe Gjinekologjise ne Universitetin e Torontos.
CLM eshte nje sistem monitorues inovativ per progresionin e lindjes i bazar ne nje teknologji ultratingujsh.

Sinjalet nga sensoret delikate te pozicionuar ne cervixin fetal dhe ne koken fetale. CLM automatikisht i transferon dhe perpunon te dhenat dhe menjehere i shfaq te dhenat ne nje monitor. Te dhenat e vazhdueshme te CLM u mundesojne ekipit nje informacion te nevojshem per te percaktuar progresionin e lindjes, kjo do te bente lindjen me te sigurt. Sistemi gjithashtu rrit komfortin e pacientes duke kufizuar numrin e vizitave te papelqyeshme vaginale gjate gjithe procesit te lindjes.
Barnev gjithashtu lajmeroi se promuovimi ne treg i CLM do te kryhet me Takimin e 27te vjetor te Shoqates Mjekesore Materno-Fetale me 07 Shkurt 2007 me San Francisco Hilton & Towers in San Francisco, California.