header image
Gjeni nje doktor per bebin tuaj!

Gjeni nje doktor per bebin tuaj! 

Shtatzania dhe Lindja

Shtatzania dhe Lindja

   Shtatzania dhe Lindja

Kalciumi, cila forme eshte me e mira

 

  

Roli i kalciumit ne shendetitin e kockave eshte i padiskutueshem. Ka shume produkte te pasura me kalcium, por ketu do te shpenzojme pak kohe duke folur per format e ndryshme te suplementit te kalciumit.
Referenca dietetike per kalciumin per te rritur eshte 1000 mg- 1300 mg ne dite ne varesi te moshes dhe seksit. Nese merrni supplement kalciumi sigurohuni per sasine e nevojshme te kalciumit elementar dhe jo per sasine totale. Keshtu nje tablete me 500 mg calcium carbonate ka 200 mg calcium elementar.
Kalciumi thithet nga zorret e holla. Jo e gjithe sasia e kalciumit qe ne konsumojme thithet nga zorra. Sasia e kalciumit te thithur varet nga shume faktore, si aciditeti i permbajtjes se zorres, vit D, niveli i estrogjeneve, forma e kalciumit te marre.
Tipe te ndryshme te kalciumit

Read more…
A eshte e sigurte ngrenia e peshkut gjate shtatzanise?

 

Peshku permban protein te cilesise se larte dhe disa perberes te tjere esencial te ushqimit, qe jane yndyrnat e pangopura acidet yndyrore omega-3.

Vecse te gjithe peshqit dhe produktet e detit permbajne merkur. Per shume njerez reziku per merkurin nuk perben nje shqetesim per shendetin e tyre. Disa peshq me permbajtje te larte merkuri mund te demtojne femijen e palindur duke demtuar sistemin nervor te tij.

Ne mars 2004 FDA (Food and Drug Administration) rishikoj permbajtjen e merkurit ne peshk dhe u arrit ne konkluzionin se:


Read more…
Ushqimet qe duhet te shmangen gjate shtatzanise

 

Nje diete e shendetshme dhe e balancuar mire eshte shume e rendesishme gjate shtatzanise. Shumica e ushqimeve te fresketa mund te perdoren gjate shtatzanise, megjithate ka disa ushqime qe duhet te shmangen.

Cfare nuk duhet ngrene gjate shtatzanise

Ushqime te gjalla dhe produkte deti, perfshire ketu dhe sushi – te gjitha ushqimet e rralla dhe te pagatura duhe te menjanohen per shak te rrezikut te listerias dhe te salmoneles

Read more…
Rendesia e ushqimit te mjaftueshem gjate shtatzanise

 

Shpeshhere fokusimi ne shtimin ne peshe gjate shtatzanise, con ne nje shqetesim te tepruar ne lidhje me te. Kjo mund te detyroje disa gra shtatzane, qe te hane me pak gjate shtatzanise duke u perpjekur qe te evitojne shtimin ne peshe.
Gjithsesi eshte po aq e rendesishme qe gruaja te shtoje, mjaftueshem ne peshe. Eshte e rendesishme qe femija juaj te marre elementet e duhura nga ushqimi qe ju hani. Dieta apo kufizimi i ushqimit gjate shtatzanise nuk eshte nje ide e mencur.

Read more…
<< Start < Previous 1 2 Next > End >>

Klinika gjinekologjike
Planifikimi familjar
REgjistrohu!
Testet e shtatzanise
Zhvillimi i fetusit
Infertiliteti
Mjekesia.com
Opinioni juaj
Cfare mendimi keni ne lidhje me rritjen e perqindjes se lindjes me operacion Sectio cesarea
  
Kush eshte online
We have 8 guests online
Advertisement